Dirigent, fluitist en docent

 

Hanna Rijken is docent Liturgie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) aan de afdeling Klassiek / Kerkmuziek.

Hanna Rijken studeerde fluit (bachelor en master met specialisatie traverso) aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann en Marten Root. Ze geeft regelmatig kamermuziekconcerten o.a. met het trio sopraan, fluit en harp.

Ze studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven en behaalde haar bachelordiploma in 2007. Daarna studeerde ze verder bij Louis Buskens in Tilburg en behaalde haar masterdiploma in 2011.

Hanna Rijken is oprichter en artistiek leider van het Vocaal Theologen Ensemble,  een projectkoor bestaande uit ‘vocale theologen’.  Ook is ze oprichter en artistiek leider van het Codarts Kerkmuziek Ensemble, een koor bestaande uit kerkmuziekstudenten. Ook is ze oprichter van de Buitenschoolse Koorschool Utrecht.

Ze geeft cursussen kerkmuziek aan theologiestudenten en predikanten op het Theologische Seminarium Hydepark van de PThU.

 

Cantor

Hanna Rijken studeerde kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze geeft cursussen kerkmuziek voor (aanstaande) predikanten op het Theologisch Seminarium Hydepark van de PThU. Ze was redactielid van het nieuwe ‘Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk’ (2013). Ook was ze redactielid van Laetare, tijdschrift voor liturgie en kerkmuziek. Ze geeft als cantor dikwijls trainingen, cursussen en zangavonden.